tirsdag 18. juli 2023

Nordea tar over Danskebank: Er det bra?

Danskebank besluttet å selge privatkundedivisjonen i Norge av økonomiske og strategiske grunner. Spørsmålet har vært hvem som ville ta over.

I dag, 19 juli 2023, ble det kjent. Nordea tar over privatkundedivisjonen i Danskebank. To banker med kunder som er middels tilfreds - Nordea 73 og Danskebanken 70 *, ifølge Norsk kundebarometer (BI). 


Når det gjelder de to bankenes evne til å innovere, er det heller ingen grunn til å juble, ifølge Norsk innovasjonsindeks (NHH). Innovasjonsevnen, slik kundene opplever det, deles inn i tre områder:

            Nordea Danskebank

Kommersielle innovasjoner: 51 48

Sosiale innovasjoner: 48 46

Digitale innovasjoner: 71 68


Med en middelmådig kundetilfredshet og lav opplevd innovasjonsevne, er det ikke overraskende at kundene finner de begge bankene lite attraktive i forhold til andre reelle alternativer - Nordea 56 og Danskebank 54. 


Med dette som utgangspunkt er det nesten naivt å tro at Nordea kan bli vesentlig bedre sammen i Norge med Danskebank i folden. Håpet er at Nordea har klare visjoner og strategier for å løfte seg gjennom denne overtakelsen. Trekker vi en parallell til DNBs visjoner og løfter i fbm overtakelsen av Sbanken, er det grunn til å være realistiske.


*) Alle tall er indeksert fra 0 til 100 hvor 100 er best.

Ingen kommentarer: