fredag 12. mai 2023

Linda Yaccarino, Twitters nye CEO. Hva nå??

Publisert i DagensPerpektiv og Digi.no 15 mai 2023.


Så kom nyheten om at Elon Musk, Twitters eneeier, har funnet en erstatter for seg som leder av selskapet. 


Mens Musk sitt lederskap og tid ved Twitter har vært kontroversielt, er spørsmålet nå hva den nye CEOen kan bringe til bordet som revitaliserer plattformen og bringer nye og gamle brukere og annonsører tilbake og ikke minst, ro blant de ansatte?

 

Å sammenligne Linda Yaccarino med Elon Musk er som å sammenligne epler med appelsiner. Begge har forskjellig bakgrunn, ferdigheter og erfaringer. Imidlertid kan Yaccarinos ikke-tekniske bakgrunn og mer profesjonelle lederstil bringe et friskt perspektiv til Twitter som kan være til fordel for selskapet, brukerne, annonsørene og ikke minst de ansatte på flere måter.

 

For det første kan Yaccarinos ekspertise innen markedsføring og reklame hjelpe Twitter med å bedre tjene penger plattformen. Twitter har slitt med å skape inntekt fra brukerbasen sammenlignet med andre sosiale medieplattformer som Facebook og Instagram. Yaccarinos erfaring innen markedsføring og reklame kan hjelpe Twitter med å utvikle nye strategier for å øke inntektene og tiltrekke seg nye annonsører.

 

For det andre kan Yaccarinos erfaring innen mediebransjen hjelpe Twitter med å utvide sin tilstedeværelse i underholdningsbransjen. Yaccarino har tidligere fungert som styreleder for annonsering og klientpartnere hos NBCUniversal, der hun hadde ansvar for salg av annonsering for alle NBCUniversals TV-nettverk. Med hennes bransjekontakter og ekspertise kan Yaccarino hjelpe Twitter med å sikre partnerskap med store underholdningsselskaper, noe som kan øke brukerengasjementet og tiltrekke nye brukere til plattformen.

 

Til slutt kan Yaccarinos lederstil være en bedre passform for Twitters kultur. Elon Musk er kjent for sin ukonvensjonelle lederstil og kan være ganske kontroversiell på sosiale medier. Til forskjell er Yaccarino kjent for sin samarbeidsvillige og strategiske tilnærming til ledelse. Dette kan bidra til å skape et mer positivt og produktivt arbeidsmiljø på Twitter, som til syvende og sist kan føre til bedre resultater for selskapet og dets brukere.

 

Å sette eieren og den høyt profilert Musk inn som Chief Technical Officer (CTO) kan skape spenninger eller konflikter mellom ham og den nye CEOen. – som er det siste selskapet trenger nå.

 

Det virkelige spørsmålet er: vil hun være i stand til å bringe tilbake annonsører og utvikle plattformen med Musk som CTO. Så langt har han mer ødelagt verdier enn bygget verdier i selskapet. For meg ville en bedre løsning være for Musk å trekke seg helt tilbake, selge selskapet, gjeninnføre organisatoriske og tekniske filtre som holdt brukerne under kontroll og gjøre det til en ansvarlig plattform for dialog under definerte regler og retningslinjer.


Oppsummert kan Yaccarinos ikke-teknologiske bakgrunn bringe friske perspektiver og ekspertise til Twitter som kan hjelpe selskapet å vokse og lykkes - dersom Elon Musk gir henne arbeidssro. Én ting er sikkert: brukere og ansatte vil ønske henne velkommen til firmaet. Annonsørene vil nok avvente.

 

Ingen kommentarer: