lørdag 21. november 2020

Du er mutet! Hører dere meg nå?


Aldri har vi savnet arbeidskollegaene så mye som vi gjør nå. Aldri har vi satt mer pris på fleksibiliteten ved å jobbe hjemme. Aldri har vi jobbet så mye som vi gjør nå – faktisk en dag ekstra hver uke, i følge OWL Labs. En årsak er at vi bruker videokonferanser mye mer nå enn før 12 mars. Produktiviteten gjør et hopp når vi kan møte mennesker fra hele verden uten å forflytte oss fra kjøkkenet. Men kreativitet og innovasjoner lider når vi ikke kan være i direkte dialog med andre. Les mer om økt produktivitet og fall i kreativitet og innovasjoner her.

 

Fordi vi bruker så mye tid foran skjermen, begynner vi å legge merke til feil og mangler ved systemet eller ting ved de andre som er med i møtet. De tingene som irriterer oss mest, kan deles i to kategorier: de andre møtedeltakerne og videokonferanse-teknologien. 


Mens 62 prosent mener at det er irriterer dersom andre i møtet avbryter en annen som snakker eller at deltakere snakker i munnen på hverandre, er det 59 prosent som irriterer seg over bakgrunnsstøy for eksempel når noen har glemt å skru av mikrofonen. Av tekniske ting som irriterer oss er det 57 prosent som irriteres over lydkvaliteten, 56 prosent som irriterer seg over videokvaliteten for eksempel uklart bilde eller dårlig internettforbindelse.

 

Når man tilbringer store deler av dagen i TEAMS eller ZOOM-møter, er det lett for at slike små-irritasjoner vokser og blir stort over tid.  I OWL Lab sin studie fremkommer det at den psykologiske belastningen av disse irritasjonene gjør at hele 80 prosent av de spurte sier at de ønsker minst en dag uten virtuelle møter. Men til tross for disse irritasjonspunktene, sier 77 prosent av respondentene at når de kommer ut av pandemien, vil mulighetene for å kunne jobbe hjemmefra gjøre dem lykkeligere.

 

Gleden ved å kunne jobbe hjemmefra er knyttet til at man sparer tid og penger i forbindelse med jobbreiser. La oss regne på det. Dersom man i gjennomsnitt bruker 40 minutter til og fra jobb og jobber hjemme fem dager i uken, utgjør dette 200 minutter eller ca 3 timer og 30 minutter - nesten en halv arbeidsdag - hver uke. 


Så attraktivt er det å spare tid at nesten halvparten av de spurte i OWL Lab sin studie, sier at de ikke vil vurdere en annen jobb for en annen arbeidsgiver dersom de ikke tilbyr hjemmejobbing som en opsjon til kontorjobbing. Hvem hadde trodd det 11 mars 2020?

Ingen kommentarer: